Plana de ponent 2014 en 3 etapes. 1. Sant Guim de Freixanet a Balaguer.

 Joan i Agustí  a Sant Guim de Freixanet a punt de començar.
Dijous 17 Abril. Sant Guim de Freixenet Balaguer.

7 h del matí. Wat-zap, la barça va perdre i no he pogut dormir, sortirem ales 8. Aviem pensat de sortir ales 7 tant es val, tenim tot el dia per pedalar. Carreguem les bicis a la Furgo del Joan, amb alforges i tot, un luxe.

3/4 de 9. Som a Sant Guim de Freixenet. Descarreguem les nostres bicis i acabem de posar les alforges en ordre.
Parc Eolic.
3/4 de 10. Comencem la nostra aventura. Seguim direcció de Sant Domi. Deixem la cra. per començar per un pedregós camí. Ens saluda el simpàtic gos de cal Benviure. Anem seguint el camí direcció N entre molins del parc eòlic. Som a Pujalt, podem destacar El memorial de l’exèrcit popular. Seguim el nostre camí travessant camps de cereals tota la plana és d'un verd brillnt, aquesta època de l'any. El camí esdevé carretera amb gens de trànsit, creuem els nuclis de Vicfred, Sant Guim de la Plana,

pel mercat de Guissona
12 h. Som A Guissona, recorregut pel nucli urbà i pel mercat. Ens crida l’atenció un prohibit de circular bicicletes. Anem empenyen les bicicletes. Sortim de Guissona pel mig de la zona industrial de Àrea de Guissona per una bona carretera cicloturista cap a Guarda si Béns. Fem un tom a xafardejar al petit vilar de Vilata i sempre troves alguna sorpresa.

Cabanabona
1 h. A Cabanabona decidim aturar nos a Esmorzar /dinar, ja tenim la gana feta.

La Rovira
2 h. Reprenem el camí cap a Agramunt. La Rovira en envesteix un gos que ens fa deturar, cal evitar el camí que passa pel mas, seguir la pista enquitranada. Coscó i tot seguit el flamant canal de Segarra Garrigues encara és sense aigua. Les puelles i finalment entrem a Agramunt.

Agramunt Espai Guinovart
1/4 de 4. Agramunt fem un tom pel barri vell i ens aturem a l'espai Guinovart.  Deixem la vila dels torrons seguint el canal d’Urgell i el deixem per arribar a La Donzell d’Urgell. Bonic monument a la dona que any rere any van fer possible que mai faltes l’aigua al seu mas. Som a Montclar d’Urgell amb el seu majestuós Castell i els carrers plens de rètols convidat a la gent a no renegar. Ara la carretera esdevé camí i fins a arribar a Torre de Fluvià.

Monument a la dona. La Donzell d'Urgell
Castell de Montclar d'Urgell
2/4 de 6. Som a Cubells i emprenem la baixada cap a Camarasa. Anem fins dalt del poble per conèixer les restes de l’església romànica de Sant Miquel. Continuem vora del Segre i arribem al pantà de Sant Llorenç de Montgai on comença el Canal Auxiliar d’Urgell.

Camarasa
2/4 de 8. Balaguer. Finalment arribem al nostre hostal on allotjarem a L'hostal Urgell.

Aprofitem per comprar algun queviure pe dia seguent, un tom per la voar del Segre i sopar i reposar que dema sera un dia força llarg.


Plana de Ponent etapa 1


EveryTrail - Find the best hikes in California and beyond

Comentaris