Camí Català per Sant Joan de la Penya. 1. Maig. Montserrat Balaguer

Montserrat
Pel camí de St. Jaume 2015 del 30 d'Abril al 12 de Maig.


30 Abril. Manresa Montserrat.

Abans de les 6 soc a Montserrat per tal de fer la Credencial de peregrí que permetrà allotjar a tots els albergs del Camí.
Un cop feta la credencial, cap a l'alberg a deixar les alforges. Les instal·lacions, amb lliteres, gaudeixen de cuina. Vaig a la botiga comprar quelcom, puix que el restaurant tanca a les 7.
A les 7 h a la plaça de monestir, la gent cap a dins l'església. És l'hora de Vespres a Montserrat. Sorprès de veure el monestir ple. És una cerimònia religiosa on participen els frares i per acabar canta l'escolania.
Són les 8, encara no és fosc, i ja tic la feina feta. A l'alberg de pelegrins coincideixo amb dos ciclistes de Cubelles que també faran el camí Català. Fem petar la xerrada, les nostres cabòries fins que es fa l'hora d'anar a dormir. A l'habitació coincidim amb una Sra. d' Huelva que la seva afició és fer un camí cada any, té pensat fer el Català fins a trobar l'Aragonès. També i a un jove Xile que va començar a caminar a Barcelona. Tots amb les nostres il·lusions al capdamunt per afrontar aquest nou repte.

Balaguer
1 de Maig. Montserrat, Igualada, La Panadella, Tàrrega, Anglesola, Ivars, Balaguer

Els nervis de començar aquest nou esdeveniment fa que a les 6 ja estic de peus a terra com la pelegrina de Huelva. Preparo les sàrries i som-hi
A les 7 h del matí, tornen les corredisses per la plaça del Monestir ara toca a Matines. Jo aprofito per gaudir d'una magnífica sortida de sol, just per sobre del Montcau, quines preciositats que ofereix la natura.
La carretera esdevé tranquil·la aquestes hores del mat, sols algun escalador que posa a punt els estris per començar l'ascensió algun cim dels mols. Arribo al coll del Bruc. Començo a baixar cap a Sant Pau de la Guàrdia. A Castellolí estan preparant la cursa de muntanya i tenen el carrer principal tallat. Travesso igualada seguint les fletxes del Camí i segona sorpresa, una fira de tartanes. Foto de rigor i continuar. En arribar a Jorba m'aturo a esmorzar.
Segueixo per l'antiga N 2 fins al coll de la Panadella, no l'havia fet mai en aquest sentit i és de bon pujar. En arribar a la Panadella, faig un truc a l'alberg de Balaguer, cal anar a recollir les claus a l'ajuntament.
La baixada de la Panadella és amb vent de cara. Cervera, Tàrrega, fins a Anglesola. Aquí deixo el camí per fer una variant que du a passar pel llac d'Ivars i Vila-Sana. El cert que no té massa interès. Continu ara el recorregut transito pels Arcs, Vallfogona de Balaguer i finalment Balaguer.
A l'ajuntament, rebo la clau de l'alberg, poso el primer segell de la credencial i cap a l'alberg Teresa Pàmies. En molt bon estat i ben equipat. Mentre preparo l'etapa de demà arriben dos joves d'Arbúcies que també fan el Camí.
Vaig a sopar i dormir que dema, una nova etapa.

Dades del dia. Pedalat 8 h 21 m. Recorregut 119,1 Km. Ascens 1034 m
Recorregut:

Comentaris

Javier ha dit…
Que tengáis buen camino!! yo lo empecé el año pasado a fines de semana sueltos y ya voy por Logroño.
Agustí ha dit…
Gràcias Javier. Animos, y a seguir a Santiago, es una experiencia sensacional.
Salut.