Camí Catala per St Joan de la Penya. 3 Maig. Osca, San Juan de la Penya, Santa Cilia de Jaca

Carretera tranquikla cap a Bolea
3 de Maig. Osca, Bolea, Loarre, Sarsamarcuello, Ayerbe, pantà de la Penya, San Joan de la Penya, Santa Cilia de Jaca.

Sortida d'Osca a les 7,15. Tot és tancat, enfilo el camí d'avui. La carretera és tranquil·la, només se sent la remor dels ocells. En arribar a Bolea demano per esmorzar, i molt amablement m'informen de la casa Rufino.
Un tipic esmorzar de Casa Rufino
Un cop recuperat segueixo ara cap a Loarre, el castell a uns 5 km, un altre dia. Faig un tom pel poble i cap Ayerbe.

Mallos de Riglos
Cap a Riglos, deixo enrere els Mallos. Segueixo cap al pantà de la Penya. Un cop creuat el pantà, la carretera va vorejant el riu Gallego, el recorregut llarg, és de bon fer, distret i tranquil. En arribar al trencant de S Joan de la penya la cosa canvia i es fa difícil de pujar, el tercer dia, els km, comença'n a notar-se. Mentre pujo, penso que l'indret, tant per la vegetació, com les vistes, són semblants a les que podem gaudir pujant al Port del Comte des d'Alinya.
Riu Gállego
El monestir nou, és majestuós, el vell espectacular per l'indret en què aquesta s'ubica, sota de la vauma.
Darrera baixada fins a l'alberg a santa Cilia de Jaca. La sortida, fresca, semblava que volia ploure però no ha estat així i a permès de circular tot el dia amb bona temperatura.
Aquesta etapa, després de fer tot el recorregut, és la millor de totes, entorn, carretera, clima, és per recordar durant molt de temps.
San Juan de la Peña
Arribo a Santa Cilia sense dinar. A l'alberg és força ple, un grup de pelegrines ho han envaït. El poble no té serveis, un bar restaurant, faig un tom i a sopar a l'alberg.


Dades del dia. Pedalat 7 h 46 m. Recorregut 108 km. Ascens 1454 m.








Comentaris

granscompanys ha dit…
hola bona tarda
molt bona explicacio i documentacio , pero no tinc clar si vas seguir las indicacions i feies servir pistes i corriols ,o nomes feies servir carreteres
gracies per atendrem
una salutacio
Agustí ha dit…
Donat que el camí de St. Jaume està pensat per caminants, és un GR. Jo no vaig seguir fil-parranda les fletxes grogues. Vaig cercar millor camis, pistes, i carreteres amb poca intensitat de trànsit. Sí que vaig aprofitar la infraestructura d'alberg que m'oferia el Camí. Si et cal qualsevol informació, només cal dir-ho.
Salut