Camí Català per St. Joan de la Penya. 6 Maig. Viana, Logronyo, Santo Domingo de la Calzada

Pont de Santiago, riu Ebre, Logronyo
Dia 6 Maig. Viana, Logronyo, Nájera, Santo Domingo de la Calçada.

Després d'una nit reparadora reprenc el Camí. Amb poc rato de pedalar, arribo a Logronyo, deixo la carretera i vaig pel Camí de vianants convertit en una sensacional via verda. Paro a posar la credencial a la parada de la Sra. Felisa, fa 30 anys que té la paradeta vénen records del camí.
Logronyo. El país del vi, faig un tom seguint els senyals del camí. Les altres vegades que vaig estar a Logronyo àvia fet fi d'etapa. Aquest cop són les 9 del matí.
Deixo la ciutat per la via verda del parc de la Gragea. Es nota el camí Francès, trobo molta gent de la contrada que fan esport a part dels pelegrins que han pernoctat a la capital. Al final de la via verda segueixo un tram de camí fins a trobar la carretera.
Travesso les poblacions que van solcant el camí, Navarrete, Sotes, Ventosa. Deixo la monòtona N 132a per seguir una carretera local que du a Huercanos. Travesso Nájera. Una carretera local du Alesanco, i d aquí a Canyes i Villar de la Torre.
Entre vinyes a la Rioja.
Villar de la Torre parada recuperadora per dinar i cercar un hostal. Segueixo per bona carretera fins a Santo Domingo de la Calçada.
Santo Domingo de la Calçada, són les 3 de la tarda, a l'hostal coincideixo amb dues pelegrines que van d’hostal a hostal amb maletes que les transporta l'organització.
Avui a la tarda, aprofito per reposar, migdiada. Quan esdevé l’hora de sopar faig un tom pel poble. Avui són les festes del Sant i pels carrers hi ha una cercavila, un tabal que va cercant els pelegrins per acabar a l’església. Aprofito per veure la catedral i gaudir l'esdeveniment. És realment sensacional veure com un poble de menys de 6.000 habitants emplena amb 500 persones l'església un dia qualsevol, això al segle XXI.
Santo Domingo de la Calzada. Vila dedicada als pelegrins


Sopar i futbol, avui juga el Barça contra el Bayern, vaig a dormir en acabar el partit, dema toca una etapa força llarga si tot va com cal.
Avui l'etapa a estat de descans i recuperació activa.


Dades del dia. Pedalat 5 h 23 m. Distancia 67,25 km. Ascens 856 m.

Comentaris