Camí Català per St. Joan de la Penya. 7 Maig. Santo Domingo de la Calzada, Burgos, Melgar de Fernamental

Catedral de Burgos
7 de Maig. Santo Domingo de la Calzada, Belorado, Villafranca de els Montes d'Oca, Atapuerca, Burgos, Ontana, Boadilla del Camino, Melgar de Fernamental.

Després d'una reparadora estança a Santo Domingo de la Calçada, inicio el dia amb un lleuger esmorzar per tal de recuperar del malestar dels darrers dies.
La carretera esdevé plana i tranquil-la doncs la nova autopista ha tret tot el trànsit. El primer esforç del dia pujar al port de la Pedraja 1130 m. passat Vilafranca dels Montes d'Oca.
Un cop a altiplà segueixo planejant i amb baixada fins a trobar la cruïlla d'Atapuerca, localitat famosa per les restes de l'homínids.

Deixo enrere el camí i arribo la N 1. Trobo una paisa de León que m’acompanya fins al centre de la ciutat. Aprofita que coneix el tros i anem pel sensacional carril bici, que transita per la vora esquerra del riu, fins a la plaça de la catedral. Una foto al Monument del Cid i un tom per la plaça de la catedral. Aquest senyor, segur que és, l’àngel famós, que qualsevol pelegrí es troba al llarg del camí, m'ha dut des d'Atapuerca fins a la Catedral de Laon. Un luxe poder pedalar amb gen que coneix l'indret
Planas de Burgos
Un menú de tapes, reprenc el camí. No he trobat allotjament als pobles que transita el camí. Decideixo abandona'l i segueixo per la N. tota per mi. El temps sensacional per anar amb bici, gens de vent ni transit i els km avancen sense parar. Gaudeixo de l'immens parem Burgalès, amb els diferents tons de verd per aquí i per allà. Demano informació dels allotjaments i arribo fins a Melgar de Fernamental al costat del riu Pisuerga.
El fet de sortir del camí, amb dona la impressió que els establiments et tracten millor, deu ser pel fet de no gaudir de la quantitat de gent que cada dia transita el camí.

Dades del dia. Pedalant 8 h 15 m. Recorregut 127 km. Ascens 980 m

Comentaris