Puglia Grand Tour: Informació general

Torre Sant'Andrea
Fa uns dies, llegia el libre: La Maledicció dels Palmisano, de Rafael Nadal. 
L’escenari, una regió dels Sud-est d’Itàlia, a la costa de la mar Adriàtica, amb gran personalitat geogràfica, paisatgística i també històrica: La Pulla, amb poblacions i ciutats marineres com Bari i un territori interior on es troben ciutats com Matera i un entorn de característiques úniques. És una part d’Itàlia que no conec i són tan atractives algunes de les descripcions que en fa Nadal, que ja la tinc a la llista de possibles destinacions viatgeres.
Aquí deixo una proposta prou interessant.

Matera

Aquest tour està dissenyat per donar una idea de tot el que té per oferir Puglia (i una mica de la regió de Basilicata també). El paisatge inclou els camps de blat de rodament oberts de les altes planes al voltant de Altamura, l'espectacular costa de la costa de Gargano, i les oliveres de la Salento amb les seves oliveres centenàries. L'excursió dura en quatre llocs de la Llista de la UNESCO del Patrimoni Mundial:


  • Alberobello amb el seu cònicaTrulli que han convertit en una icona de la regi
  • Castel de la Muntanya del misteriós castell que es pot veure per milles a la rodona;
  • Matera - l'única ciutat construïda a la roca;
  • la part Santuari de Muntanya Sant'Angelo dels llombards a Itàlia lloc, ha estat un lloc de peregrinació per així més de mil anys.
  • Hi ha molt més a més: Lecce, que, amb la seva barroca centre storico, ciutats costaneres amb catedrals i castells davant del mar, i les lluents ciutats blanques de l'altiplà interior.

Comentaris