Eurovelo 1. Portugal. Etapa 5. Arrifama, Almograve 04 04 2017.

Capella a porto das Barcas
Eurovelo1. Portugal. Etapa 5. Arrifama, Almograve. 04 04 2017.

Avui comencem Arrifama,(Algarve) i acaba a Almograve Vila (Alentejo).
Desfaig el camí que ahir a la tarda amb dugué fins a la platja d'Arrifama. La zona es caracteritza pels pobles típics, però rics en patrimoni, les platges, Ribeira de seixe, el riu Mira i el seu estuari, els ports pesquers i Sardão Cap i el seu far.

Estuari del riu Mira


En el camí visito el poble de Odeceixe i Zambujeira do Mar i Almograve pobles, tots ells al costat del mar, amb una vista fantàstica i una posta de sol per no oblidar..

Avui faig un most passat praia de Zambujeira. Tot seguit, llarg de la ruta hi ha una gran quantitat de fauna i flora, en els quals podem destacar les llúdrigues que hi ha al riu Mira, enrere queden les cingleres de Porto Das Barcas i fins al Cap Sardão, l'únic lloc conegut del món en el qual les cigonyes nien a les roques.

Porto das Barcas

Cap Sardao
L'artesania, l'agricultura i la pesca són les principals activitats econòmiques i en cada ciutat i cada poble es pot veure als habitants a treballar, així com el resultat final del seu treball.

El recorregut d'avui, està inclòs al Parc Natural del Sud-oest Alentejano i Costa Vicentina, que s'estén des de São Maldestres, al sud de Sines, a l'Burgau. Cobreix les àrees dels municipis de Aljezur, Odemira, Sines i Vila do Bispo


Els darrers esforços i fins la pousada de juventude 'Almograve, un dels grans que he parat al llarg de la costa de Portugal. Una dutxa, un tom per la població, sopar i dormir, demà l'etapa serà prou llarga.



Powered by Wikiloc

Comentaris

Agustí ha dit…
Ull aquesta etapa te trampa cal seguir el recorregut previst i no desviarse com vaig fer.
Deixo el recorregut previst, per retallar encara que agi de fer uns quilometres de carreyera N. i amb trobo un camí ple de sorra, cal empenyer, no el recomano, val més fer la volta del recorregut previst.
Etapa 14 de Praia Veira Figueira de Foz. http://euroveloportugal.com/pt/route/eurovelo-1/seccao-14