Eurovelo 1. Portugal. Etapa 13. Torreira- Porto- Vila do Conde.13 04 2017


Devant del pont de Luis I i riu Duero amb els vaixells.
Eurovelo1. Portugal. Etapa 13. Torreira- Porto- Vila do Conde.13 04 2017

El recorregut avui comença a Torreira. Continuant la ruta de viatge és sempre prop de la ria d'Aveiro, Murtosa el comtat, el municipi portuguès amb major ús de la bicicleta.

Ovar 
Continuant cap al nord, s'arriba a la ciutat de Espinho. La Llacuna de Parem - Observatori d'aus, que és una àrea d'interès ecològic, paisatgístic i recreatiu i és sens dubte un lloc per visitar. També pot visitar João de Deus, parc amb un gran jardí ple d'arbres. Castro Ovil. Els antics molins de vent a tot el comtat són una característica d'aquest territori.

Draçanes a Vila Nova de Gaia
Vila Nova de Gaia sud del riu Duero i al nord Porto Gaia. Al llarg del moll, amb vistes al riu Duero, drassanes de construcció de vaixells típics, i bodegues que et conviden a fer una degustació. A l'altre costat la vila de Porto, la ciutat històrica. Hi accdeixo creuant el pont de Lluís I, una altra gran bellesa arquitectònica.A destacar altres ponts que creuen el Duero que connecten el municipi de Vila Nova de Gaia amb Porto, el pont de Arrábida, Pont de Cendra, Pont Infant el pont de Maria Pia i el pont de Sant Joan.

Camí de Santiago Portugues per la costa. Peculiar senyalitzacio.
En ser dimecres de setmana santa, Porto és ple a vessar de turistes, cal estar atent, doncs transito per una zona de vianants.

La riba del Duero plena a vesar



Deixo Porto per tornar a les platges. Aquí l'Eurovelo1, coincideix amb el camí de Santiago Portuguès per la costa. Sempre molt ben senyalat, cal fer algun tram alternatiu al camí, ja que segueix passarel·les de fustalguna difícil de ciclarTambé torna seguir les esglésies   de tots els pobles que vaig creuant. I tornem als carrers, carreteres empedrades.


El dia el dono per acabat en arribar a Vila Cha una Frguesia de Vila do Conde.
Enllac interesant: Camino Portugues des de Lisboa


Powered by Wikiloc

Comentaris