Eurovelo 8. Etapa 07. La Curva, Balanegra, El Ejido, Roquetas, Aguadulce, Almeria, El Toyo. 23 03 2018.

Alcazaba Almeria
Eurovelo 8. Etapa 07. La Curva, Balanegra, El Ejido, Roquetas, Aguadulce, Almeria, El Toyo. 23 03 2018.

Després d'un bon sopar i gaudir d'un bon llit per dormir torno a començar. Un cafè i torrada i a pedalar. Només de començar, trobo amb un noi que va marxant amb bicicleta cap a Balanegra,. Deu quilòmetres de pujada per escalfar, fis arribar a Balanegra, el company va a treballar i jo segueixo. Sempre per la via de servei de la N 340, aquí és una autopista amb 2 carrils per banda fins a El Ejido.
Carretra cap El Ejido
A l'entrada de El Ejido comença el carril bici que ja no deixés fins a Roquetes. El trajecte avui és poc entretingut, tot és mar de plàstic. A Roquetes s'acaba el carril bici i per l'antiga carretera de costa segueixo. Creu la platja a Aguadulce amb el seu port esportiu que comença moure's, som divendres i la setmana vinent és setmana Santa. Entre Aguadulce i Almeria transito per l'antiga N 340, força tranquil i entretengut, doc transita a pocs metres del mar amb bones cingleres. A la sortida de la desviació del segon tunel, el trak segueix un carril bici darrere de la balla, es fa difícil de transitar amb les alforge, es molt estre, el deixo i torno al voral de la N.
Encara que el dia ha estat desagradable vent i moments de pluja, a Almeria, aprofito a fer un tom per les zones turístiques, L'Alcazaba i el barri comercial. L'Alcazaba és plena d'escolars que acompanyats de figurants visiten l'antiga fortalesa àrab.
Alcazaba

Catedral
Deixo Almeria direcció a Cabo de Gata per carrils bici, sempre prop de la platja, fins a arribar a la zona de les universitats. Ara segueix pel passeig marítim fins a la platja de costa Cabana. El meu trak emb du per la platja, però amb els darrers dies de mal temps el camí ha desaparegut a sota la sorra, vaig a buscar la carrera Al 3113 una recta que per costat de l'aeroport, du a la població de Retamar, elToyo.
El temps ha anat empitjorant i fa molt de vent, a l'aturar-me pregunto per possibilitat d'hostal, a la població o bé ja fins a Cabo de Gata. Decideixo deixar-ho perquè amb el vent que fa no sé si arribaré a Cabo de Gata.
Carril bici sortint d'Almeria
La decisió esdevé el més encertat, per un preu raonable he evitat el mal temps, allotjament molt correcta i amb restaurant que no amb caldra anar cercar per sopar.
L'etapa entre La Curva i el Toyo és ben diferent,els primers 40 km són sempre entre hivernacles i molt avorrida, la segona meitat, esdevé entretingut (doncs) transita sempre vora mar, Cal fer una especial menció a l'Alcazaba d'Almeria realment espectacular.

El Toyo 24 03 2108. Avui no puc ni començar a causa del fort temporal de vent amb ràfegues de vora 100 km/h. Segueixo a l'hostal un altre dia. Aprofito per dormir i reposar, demà més.

Relive 'Eurovelo 8. Etapa 7. Adra, Almeria, El Toyo'

Comentaris