Eurovelo 8. Etapa 21. Castelló d'Empúries, Peralada, Campmany, La Jonquera, El Pertús, Coll de Panissars, El Voló, Argelers de la Marenda. 18 04 2018.


Darrer gual La Riera de  Torrelles
Eurovelo 8. Etapa 21. Castelló d'Empúries, Peralada, Campmany, La Jonquera, El Pertús, Coll de Panissars, El Voló, Argelers de la Marenda. 18 04 2018.

Ahir vaig dedicar la tarda a cercar allotjament a partir d'Argelers, i tot el que trobava no era escaient per les meves conveniències, resulta que els francesos fan les vacances de pasqua i la costa és plena, he decidit deixar l'Eurovelo 8 a Argelers.

Avui el recorregut és conegut, Pirinexus fis el Volo i tot seguit per pista ciclable Eurovelo fins a Argelers.

Surto de Castelló d'Empúries per la carretera que va Vilanova de la Muga i Peralada. Primera parada a fer la foto del casino. Deixo Peralada per la carretera , i tot seguit la deixo per una pista, primer enquitranada i tot seguit amb grava, vaig rodant tranquil·lament pels plans plens de soja amb flor. Creu Vilarnadal i tot seguit el camí es converteix en un fangar, és curt i el creu, tot seguit, al gual de la riera de Torrelles, baixant 20 cm d'aigua amb deixa rentar la bici i els peus. La pista segueix pujant, planejant fins a arribar a Campmany.
Ara comencen un seguit de pujades per una pista enquitranada fins al dolmen i tot seguit els llacs de Jonquera, el camí transita per alzinar.
Llacs de Jonquera
Arribo a la Jonquera, cal fer sigues-sagues per anar al carrer principal que és tallat per obres.
Deixo la Jonquera per la carretera N II, la pista que proposa Pirinexus és impracticable i mes de pujada fins a Panissars La pujada esdevé suau, amb un pendent de 3 / 4% al llarg de 3 quilòmetres, Pertús. Cal fer esment que la carretera no hi circulen camions. Deixo Pertús per la carretera que du a Panissars. Ara algun tram curt és de bona pendent.
Panissars seria el començament o acabament com és el meu cas de l'Eurovelo 8 España. Aquí comença Eurovelo 8 França.
Coll de Panissars 2000 anys d'historia.
La baixada és de bon fer més encara si tenim en compte que és tota cimentada, 45 quilòmetres fins Argelers. Segueixo pel mig d'alzinar i travesso petits llogarets Riunoguers, Maureillas, La Teuleria, El Voló.
Deixo enrere el Voló i per pista reciclable els darrers 20 quilòmetres duen a Argelers.
Faig cap a estació per veure els trens que demà amb duran a casa.

Només destacar que quan arribes a França Eurovelo és transitada per cicilstes, ja que són pistes tota encimentada, i gaudint de les corresponents infraestructures, ponts per creuar còmodament les rieres o altres vies transitades per vehicles.

Això continuarà a L Eurovelo 8 França.

Relive 'Eurovelo 8. Etapa 21. Castelló d'Empúries. Peralada, la Jonquera, Coll de Panisads, el Volo, Argelers de la Merenda..'

Comentaris