Creta 2018. Etapa 4. 18 de maig: Creuer Chora Sfakion- Paleohora



Reseguim la illa amb baixell

Etapa 4. 18 de maig: Creuer Chora Sfakion- Paleohora 

Avui, descansarem les nostres bicicletes, que ho mereixen, per anar al mar a Chora Sfakion i parar a Agia Roumelli on tindrem el nostre dinar. 

Agia Roumeli al mar de Libia 

Antiga construccio cami de la Gorja de Samaria

Després de dinar a la taverna d'Agia Roumelli, passeig les Gorges del Samaria 

Aquest passatge sempre va ser conegut com "Portes (en grec") que significa "portes" o "porta", però certament no "ferro"! 

Es diu que Samaria és el barranc més llarg d'Europa. Tot i així, sembla que les "gorges du Verdon" del sud de França tenen una mica més de 20 km de llarg. De la mateixa manera, la Gola Tripiti a l'oest de Samaria és gairebé tan llarga, però gairebé ningú ho sap. 
El camí es manté i és significativament millor que les rutes "normals" a Creta. Hi ha guardians del parc al llarg del camí; t'ajudaran si hi ha algun problema o si et fan mal. També hi ha (en principi) un metge basat en l'antic poble abandonat de Samaria. Hi ha fonts ben conservades tot el camí; no és necessari portar molta aigua. Trobareu vàters en diversos llocs i molts contenidors. Sorprenentment, no trobaràs molts residus si teniu en compte el nombre de visitants que passen diàriament. 

A la gorja de Samaria
El Samaria Gorge es troba al Parc Nacional de Samaria, a les Muntanyes Blanques, a l'oest de Creta. 
El parc està sota la supervisió del Servei Forestal i les gorges generalment només s'obren des de principis de maig fins a finals d'octubre. A l'hivern, l'alt nivell d'aigua fa que la gorja no sigui segura i sigui impossible de passar. També es tanquen els dies de pluja (massa perillosos per la caiguda de les roques). 
En els darrers anys, a l'abril, a vegades, és possible entrar a la gorja de Samaria. Depèn, per descomptat, del temps i de la quantitat de treball necessari per tornar a la pista després de les pluges d'hivern. 
La gorja de Samaria té 16 km de longitud a partir de 3 km del mar de Libia, al Parc Nacional i finalitza a una altitud de 1250 m. 
El passatge molt estret al començament del congost és sovint anomenat "portes de ferro". Cap dels antics habitants de Samaria sap a que es degut aquest nom.

En tornar del recorregut per la gorja, seguim amb vaixell fins al nostre destí. L'hotel que anem avui és espectacular, convida a pessari una bona setmana de vacances.


Relive 'Creuer. Hora Sfakion- Palaichora. Gorges de Samaria'

Comentaris