Volta a l'illa de Mallorca. 9 dies.





Volta a l' illa de Mallorca en 9 dies.

Ja fa alguns anys que quan arriben aquestes dades començo la primera sortida cicloturista.

Després de molts viatges de treball, quan arribava jo el mes de març, l'illa plena de ciclistes alemanys i altres nacionalitats, fent la preparació de la temporada. Aquest any durant els darrers mesos d'hivern he preparat aquesta aventura que de moment es queda parada per l'aïllament que hem de mantenir pel coronavirus.

La meva intenció és sortir del port de Barcelona fins a palma amb ferri, nit al vaixell. Tot seguit fer la volta a l'illa en sentit contrari a les agulles del rellotge per tal de poder gaudir al màxim de la vista que en cada moment ens ofereix la costa.
Les etapes a fer són curtes per tal de gaudir de l'entorn, cada u les pot adaptar a les conveniències. Sols tenia una condició, ser a Sa Calobra en dimarts o divendres a migdia i agafar el Ferri de Barcos Azules que a 3/4 de 2 surt de Sa Calobra i amb dura a Port de Sóller.

Recull d'etapes que he previst:

Etapa 1. Estació Marítima, Palma de Mallorca- Colònia Sant Jordi. Sortida de Palma pel sensacional carril bici de la badia de Palma i tot seguit per carreteres amb poc trànsit fins a la colònia S. Jordi. Possible visita a platja del Trenc

Etapa 2. Colònia S. Jordi- Porto Colom. Per carreteres tranquil·les, possibilitat d'algunes variants per fer Faro de cap de ses Salines i Cala Llombards.

Etapa 3. Porto Colom- Can Picafort. Segueix la tònica, carreres tranquil·les es pot fer alguna variant per acostar-nos a les cales.

Etapa 4. Can Picafort- Pollença. Aprofitant fer un tom per l'abadia d'Alcúdia, Alcúdia i fins al cap dels Pinar.


Etapa 6. Pollença- Sa Calobra. Comença la serra de tramuntana. Avui tenia pensat passar pel Santuari de lluc i seguir fins a Sa Calobra i de Sa Calobra fins port de Sóller amb Ferri Barcos Azules.
Cal tenir en compte a Sa Calobra no i hi ha cap establiment hoteler. Si no arribo a temps d'agafar el Ferri, faré nit al Refugi de Lluc.


Etapa 7 Port de Sóller- Banyalbufar. Segueixo la serra de tramuntana. Avui visitaré bonic poble de Valldemossa.

Etapa 8. Banyalbufar- Cala Fornells. Darrer dia per la serra de tramuntana fis a Sant Elm i cala Fornells.

Etapa 9. Cala Fornells- Palma. Fi del recorregut, una curta etapa per fer cap a Palma de Mallorca. Uns dies de vacances per gaudir de Palma i novament cap a casa amb el vaixell.

Els traks són fets manualment. Sempre intentat de seguir per carreters amb poc trànsit i carrils bicis.. Quan escampi el mal temps espero poder-la dur a terme.
Que ho gaudiu.

Podeu trobar mes informacio:  Que ver en Mallorca

Comentaris

Unknown ha dit…
Hola, l'has arribat a fer al final? me l'estic mirant...
Agustí ha dit…
Ancara tinc el bitllet del Ferry que sortia de Barna el 15 de Març, espero que quan tot sacabi,poder-ho fer.